Maar een mens kan maar zoveel hardgekookte eieren eten en na 2 dagen heb je het ook wel gehad met boterhammen met eiersla.
Daarom geef ik jullie nu dé oplossing om de voorraad hardgekookte eieren weg te werken.
Het klinkt nogal onconventioneel en eerder vreemd, maar bak eens koekjes met hardgekookte ipv rauwe eieren!
Ik vond het zelf ook een gek idee, maar was wel geïntrigeerd door dit recept.
Toen ik het recept uitteste en het ook nog eens snel en eenvoudig bleek, was ik helemaal verkocht!
Dus probeer het zeker eens uit :)
INGREDIËNTEN:
370g bloem
225g boter
1tl zout
1/2tl bakpoeder
165g suiker
78g kandijsuiker
1 pakje vanillesuiker
2 hardgekookte eieren
150g zwarte chocolade, fijn gehakt
Verwarm de oven voor op 180°C.
Met een groot mes of een hakmolentje vermaal je de hardgekookte eieren tot hele kleine kruimels.
Giet alle ingrediënten (behalve de chocolade) samen in een grote mengkom en kneed tot een glad en stevig deeg.
Meng er tenslotte de chocoladestukjes door.
Maak gelijke bolletjes van het deeg en duw ze wat plat met je hand op een bakplaat, bekleed met bakpapier.
Bak ze goudbruin in 13-15 minuten in de voorverwarmde oven.
In het rauwe deeg vind je misschien nog wat stukjes van de eieren. Maar na het bakken kan je er al niets meer van zien :-) |
Het resultaat zijn lekkere koekjes met een specialere textuur.
Door gebruik van de hardgekookte eieren, zijn ze malser dan wanneer je chocolat chip cookies bakt met rauwe eieren.
In mijn ogen zorgt deze kleine aanpassing voor veel lekkerdere koekjes dan het origineel! :-)
Bijkomend voordeel: doordat het deeg geen rauwe eieren bevat, is er geen gevaar op Salmonella. Dus kan je zonder schrik voor voedselvergiftiging van dit deeg snoepen ;-)
Het deeg is dus ook perfect voor het maken van cookie dough ijs, zoals dat van Ben & Jerry.
Hiervan heb ik een receptje klaarstaan, maar dat is voor wanneer de temperaturen eindelijk wat verder boven het vriespunt stijgen!
Lots of smikkel-love,
Geen opmerkingen:
Een reactie posten