Hier thuis moet ik vechten als ik bananen wil eten.. Want ik heb ze het liefst van al heel rijp, dus met lekker veel zwarte sproeten, terwijl mijn huisgenoten graag onrijpe nog-een-beetje-groene bananen verorberen. Het komt dan ook niet vaak voor dat er overrijpe bananen in de fruitschaal blijven liggen,
dan moet ik ze al bijna "reserveren" ;-)
Nuja, bij andere huishoudens zal dat waarschijnlijk wel eens voorvallen en ik mag hopen dat de overrijpe bananen dan niet bij het GFT belanden, want voedselverspilling daar zeg ik NEEN tegen!
De volgende keer dat je bananen dus liggen te verpieteren, probeer er dan eens iets mee klaar te maken. Zoet je koude of warme havermoutpap met geprakte banaan in plaats van met suiker of probeer deze gezonde bananenbrownies eens uit.
Maar vind je dat teveel werk? Probeer dan deze snelle, vegan koekjes eens. Veganistische receptjes gebruiken vaak rijpe bananen in plaats van eieren voor de binding, gezonder, een extra aroma en geen voedselverspilling: drie keer een win ;-) Zo ook met dit recept!
INGREDIËNTEN:
2 rijpe bananen100g havermout
Eventueel topping naar keuze (chocoladestukjes, rozijnen, noten, ...)
In een diep bord prak je de bananen helemaal plat.
Meng hier de havermout en eventuele toppings door en laat even staan zodat de haver wat vocht van de banaan kan opnemen.
Verwarm de oven voor op 170°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
Schep gelijke bolletjes van het havermengsel op de plaat en druk eventueel wat plat.
Bak 15 minuutjes tot ze goudbruin zien en laat vervolgens afkoelen op een rooster.
In een luchtdicht doosje kan je ze een week lang bewaren, dus zijn ze eigenlijk perfect als snelle snack wanneer je 's morgens weinig tijd hebt om te ontbijten ;-)
Lots of smikkel-love,
Geen opmerkingen:
Een reactie posten