zondag 24 april 2016

RECEPT: Kruimeldeeg

Kruimeldeeg is een klassieker en maar is helaas niet altijd even gemakkelijk. Het is namelijk niet zo simpel om het deeg mooi uit te rollen en dan in 1 geheel in de bakvorm te krijgen. Met soja-boter wordt dit probleem alleen nog maar groter, omdat deze boter nooit echt helemaal hard wordt en dus nooit een stevig deeg zal vormen.
Daarom verlos ik jullie nu van gepruts en geprul bij het bekleden van een taartvorm. Probeer dus als de bliksem mijn recept voor kruimeldeeg uit. Snel, eenvoudig en lekker!


INGREDIENTEN:

200 g bloem
125 g sojaboter
2 el suiker
1 ei
Snufje zout

Gooi alle ingrediƫnten in een food processor en laat deze draaien tot er een mooie deegbal gevormd wordt.
Koel het deeg minstens 30 minuten in de koelkast.

Voor het bekleden van de bakvorm zijn er 2 manieren:
- Bestuif het deeg en je deegroller met wat bloem, rol het dan uit op het bakpapier en breng het zo in de vorm.
- Bekleed je taartvorm met bakpapier. Neem kleine stukjes deeg en duw deze plat in de bakvorm. Doe zo voort tot heel het deeg opgebruikt is en dus je hele bakvorm bekleed is.

Prik het deeg in met een vork, vul met een vulling naar keuze en bak af in een voorverwarmde oven op 180°C.

Als je in de zomer een lekker slagroomtaart wilt maken, kan je deze taartbodem ook blind afbakken, vullen met pudding en slagroom en dan bedekken met vers fruit naar keuze.

Lots of smikkel-love,

Djoelie



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

>