Daarom verlos ik jullie nu van gepruts en geprul bij het bekleden van een taartvorm. Probeer dus als de bliksem mijn recept voor kruimeldeeg uit. Snel, eenvoudig en lekker!
INGREDIENTEN:
200 g bloem125 g sojaboter
2 el suiker
1 ei
Snufje zout
Gooi alle ingrediƫnten in een food processor en laat deze draaien tot er een mooie deegbal gevormd wordt.
Koel het deeg minstens 30 minuten in de koelkast.
Voor het bekleden van de bakvorm zijn er 2 manieren:
- Bestuif het deeg en je deegroller met wat bloem, rol het dan uit op het bakpapier en breng het zo in de vorm.
- Bekleed je taartvorm met bakpapier. Neem kleine stukjes deeg en duw deze plat in de bakvorm. Doe zo voort tot heel het deeg opgebruikt is en dus je hele bakvorm bekleed is.
Prik het deeg in met een vork, vul met een vulling naar keuze en bak af in een voorverwarmde oven op 180°C.
Als je in de zomer een lekker slagroomtaart wilt maken, kan je deze taartbodem ook blind afbakken, vullen met pudding en slagroom en dan bedekken met vers fruit naar keuze.
Lots of smikkel-love,
Geen opmerkingen:
Een reactie posten