Pagina's

zaterdag 1 juni 2013

Homemade granola

Op de foodblogs is het precies de laatste nieuwe hype om zelf granola of muesli te maken.
Althans, op mijn Blogger-leeslijst zijn de voorbije weken verschillende receptjes voorbijgekomen.
Bananengranola, pecan-amandel granola, kaneel-lijnzaad granola,...
Ze komen er in alle smaken en geuren.
Maar bij elk van de receptjes is de conclusie: niet veel werk, gemakkelijk en natuurlijk gezonder en lekkerder dan die uit de winkel.
Dus waarom zou ik het niet een keertje uittesten?

Bovendien zit ik in mijn blok, dus een gezond en lekker ontbijt is zeker op zijn plaats :-)
Ik heb verschillende receptjes vergeleken en gecombineerd tot ik een granola heb die naar mijn smaak niet anders kan dan overheerlijk zijn!
Eentje met bananen, kokos, pecan en amandel. En voor de gezondheid heb ik er nog wat lijnzaad en chiazaad door gemengd.
Momenteel staat mijn eerste poging tot granola af te koelen in de keuken, dus ik mag nog niet proeven maar ik kan al niet meer wachten tot morgenvroeg om een lekker ontbijtje te eten! :-)
Het recept en foto's volgen morgen, dan kan ik er ineens bij vermelden hoe lekker hij wel niet is.
Heb jij al ooit granola gemaakt?
Laat het dan zeker weten als je aanraders/afraders hebt. Of verzoekjes voor speciale smaakjes, dan wil ik wel eens experimenteren om nieuwe muesli te maken :)

Lots of smikkel-love,

Djoelie



Geen opmerkingen:

Een reactie posten