zondag 28 april 2013

RECEPT: Glacéekes

Glacéekes zijn van die typische patéekes van bij de bakker.
Maar zoals met zoveel koeken: Als je er zelf maakt, geniet je er eens zo hard van!
Glacéekes zijn bovendien niet eens zo moeilijk.
Dus zeker eens proberen!
Je kan er vast en zeker punten mee scoren op de zondagse koffie/bij je schoonmama/... ;-)

INGREDIËNTEN:


4 vierkantjes bladerdeeg uit de diepvries (ik gebruik die van de Delhaize, die zijn Djoelie-approved :) )
1 x banketbakkersroom (klik hier voor het recept)
4 el bloemsuiker
Wat water


Bereid een hoeveelheid banketbakkersroom zoals in het recept.
Als hij klaar is, giet je hem in een spuitzak met een effen spuitmond en laat afkoelen in de koelkast.
Verwarm een oven voor op 200 °C.
Laat het bladerdeeg ontdooien op het aanrecht en smeer een keer in met wat water, zodat ze niet uitdrogen.
Snij de vierkantjes in 2, zodat je in totaal 8 rechthoekjes krijgt.
Leg de rechthoekjes op een bakplaat, bekleed met bakpapier en leg er een tweede vel bakpapier op.
Over dit bakpapier leg je een rooster/plaat, zodat er ongeveer een centimetertje (of wat minder) plaats is tussen de rooster en de bakplaat.
Dit is nodig opdat het bladerdeeg niet te fel bladert en superdik rijst tijdens het bakken.
Anders krijg je de glaceekes straks natuurlijk niet meer in je mond :-)
Bak af in 15 minuten.
Bereid terwijl een glazuur met de bloemsuiker en wat water.
Zo gauw de koekjes uit de oven komen, bedek je de helft van de koekjes met een laagje glazuur.
Laat de koekjes verder afkoelen op een roostertje.
Als de koekjes volledig zijn afgekoeld, spuit je op de helft van de koekjes (die zonder glazuur) wat banketbakkersroom.
Duw een koekje (met glazuur) erop, met het glazuur naar boven toe.
Serveer met een lekker tasje sterke koffie en je bent klaar voor een heerlijke koffieklets! :-)

De glacéekes waren al op, voordat ik er een foto van kon trekken. Dit zijn dus foto's van een vorige poging, met gewone pudding uit een pakje. Toen had ik ook de bladerdeegjes eerst gebakken en daarna pas gesneden in de grootte van de koeken..


Lots of smikkel-love,

Djoelie



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

>