woensdag 22 mei 2013

RECEPT: Zelfgemaakte oreo's

Oreo's zijn zo ongeveer de lekkerste koekjes die er bestaan.
Jammergenoeg, zijn ze (net als bijna alle koekjes uit de winkel) niet Djoelie-approved... :-(
Een receptje voor homemade Oreo's stond dan ook al heeeeeel lang op mijn 'nog te maken'-lijstje :-)
De voorbije week zag ik een vriendin een Oreo-brownie eten op een terrasje, dus ik kreeg er al zin in!
Toen verscheen er op de Standaard ook nog dit artikel.
Dus ik moest en zou eindelijk dat receptje eens uittesten!

De koekjes en de vulling apart doen al heel hard denken aan de Oreo's.
Maar smeer ze op elkaar en je proeft bijna een stukje hemel!
Oke, ik overdrijf misschien, maar ik ben gewoon zo blij eindelijk nog eens Oreo's te kunnen eten zonder er ziek van te worden :-)
Benieuwd? Lees dan verder en probeer dit zeker eens uit!


INGREDIËNTEN:


Voor het koekje:
225 g sojaboter
210 g fijne suiker
1 ei
250 g tarwebloem
90 g ongezoet cacaopoeder
9 g bakpoeder
Een snuifje zout

Voor de vulling:
95 g sojaboter
3 - 4 el soja-opklop-room van Alpro
Een snuifje zout
350 g bloemsuiker
1 zakje vanillesuiker

Voor de koekjes:
Klop de boter mals en luchtig samen met de suiker.
Klop er het ei door tot het volledig opgenomen is.
Zeef bloem, bakpoeder, cacaopoeder en zout tesamen boven de mengkom en meng volledig onder het deeg.
Kneed het deeg tot een samenhangende deegbal, verdeel in 2 en verpak ze in vershoudfolie.
Laat de deegballen een nacht rusten in de koelkast.
Met gewone boter volstaat een uurtje ook wel, maar sojaboter is zachter waardoor het moeilijker stevig wordt.
Verwarm de oven voor op 180 °C en bedek 2 bakplaten met bakpapier.
Rol het deeg uit tot 3-4 mm dik op een werkblad dat je rijkelijk met bloem bestrooit.
Het is een heel kleverig deeg, anders krijg je het niet meer van de tafel af :-)
Met een vormpje naar keuze steek je koekjes uit het deeg, bak ze 12 minuten in het midden van de oven en laat volledig afkoelen op een roostertje.

Voor de vulling:
Klop boter, room, zout en vanille bleek en luchtig.
Voeg de bloemsuiker in 3 delen toe en klop telkens tot het volledig is opgenomen.
Vul een spuitzak met effen spuitmond met de vulling. Spuit een toefje op de helft van de koekjes en druk de andere helft van de koekjes er boven op.



Bewaar in een afgesloten doos in de koelkast tot 6 dagen, als je ze zo lang kan laten liggen natuurlijk ;-)

Iets klein is leuk, want dan kan je er meerdere van eten zonder je (al te) schuldig te voelen.
Maar iets groot is altijd cooler!
Dus wil je een grote Oreo maken? Rol dan 2 rondes uit ter grootte van een taartvorm en bak af in 16 minuten. Spuit er vulling op en druk voorzichtig aan, want de koek'jes' zijn wel breekbaar.
En genieten maar! ;-)



Lots of smikkel-love,

Djoelie



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

>