Op mijn 'nog te maken'-lijstje stond al een tijdje een chocoladetaart die je in 1 kom klaarmaakt en die bovendien ook nog eens vegan was.
Meer redenen heb ik dan natuurlijk niet nodig om in gang te schieten :-)
Zet je schrap voor een ontzettend smeuïge chocolade-bom waarvan je zonder al te veel schuldgevoelens kan genieten!
INGREDIËNTEN:
350ml plantaardige melk
2 tl appelciderazijn
300 g appelmoes of maak in de microgolf appelmoes van 2 grote appels
120 ml sterke koffie, of extra melk
130 g kokosboter, gesmolten
2 tl vanille extract
290 g bloem
170 g suiker
100 g cacaopoeder
3 tl bakpoeder
1/4 tl zout
Verwarm de oven voor op 180°C.
Vet een bakvorm in met wat plantaardige boter en zet even aan de kant. Het lever behoorlijk veel beslag, dus misschien heb je zelfs 2 bakvormen nodig.
Giet melk en azijn al in de keukenrobot en laat een paar minuten staan.
Voeg vervolgens de gesmolten kokosboter, koffie, vanille en appelmoes bij en laat de keukenrobot draaien tot het een mooi glad beslag is.
Meng de droge ingrediënten, zeef en voeg toe aan het beslag.
Laat ook nu weer de keukenrobot even draaien totdat de droge ingrediënten allemaal zijn opgenomen.
Stort het beslag in de ingevette bakvorm en plaats in de oven.
Bak zo'n 40 minuten, of totdat een breinaald proper uit de taart komt.
Laat in de bakvorm afkoelen op een roostertje alvorens de taart uit de vorm te halen.
Naar keuze kan je de taart nog versieren of bedekken met een laagje frosting naar keuze, maar dat is zeker niet noodzakelijk om van een heerlijke taart te kunnen genieten :-)
Zelf smolt ik wat zwarte chocolade en goot die over de taart, gewoon omdat het kon...
Lots of smikkel-love,
Geen opmerkingen:
Een reactie posten