Een snelle en gemakkelijke variant van een Oostenrijkse klassieker waar je op zeer veel manieren je eigen draai aan kan geven!
INGREDIËNTEN:
1 vel bladerdeeg3 stoofperen
1 el soja-boter
4el kandijsuiker
3 el rozijnen
1 tl kaneelpoeder
Schil de stoofperen, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes.
Stoof ze op middelhoog vuur in de sojaboter tot ze gaar zijn.
Wanneer de peren bijna mals zijn, voeg je suiker, rozijnen en kaneelpoeder toe en laat nog even verder pruttelen tot de suiker begint te karameliseren.
Draai het vuur uit en laat afkoelen.
Verwarm de oven op 190°C.
Haal het bladerdeeg uit de verpakking en leg het op een bakplaat bekleed met bakpapier.
In het midden plaats je de perenvulling, maar verdeel het niet te breed, je moet het bladerdeeg straks nog kunnen dichtplooien.
Aan de zijkant snijdt je het deeg in in repen van 1,5 cm breed. Snij niet te diep in, blijf tot ongeveer 2 cm van de perenvulling.
Plooi het deeg toe, al 'vlechtend', dus links en rechts afwisselend een reepje deeg zoals op onderstaande foto.
Bestrijk het deeg met wat sojamelk en plaats in het midden van de voorverwarmde oven.
Bak gedurende 20 minuten, of tot het deeg helemaal doorbakken (check hiervoor of de onderkant er nog rauw uitziet) en goudbruin is.
Laat de perenstrüdel wat afkoelen en serveer wanneer hij nog een beetje warm is.
En als je echt punten wilt scoren met je dessert, serveer je de lauwwarme strüdel met een bolletje vanille-soja-ijs.
PS: Heb je geen stoofperen voorhanden, geen probleem, met gewone peren kan het ook, dan moeten ze minder lang stoven!
Lots of smikkel-love,
Geen opmerkingen:
Een reactie posten