Melkvrij maken was al redelijk eenvoudig, maar omdat ik in oktober meedeed aan de Vegan Challenge, moest het toch ook lukken om hem veganistisch te maken :-)
En ik kan zeggen, dat dat gelukt is!
Om bovendien aan onze fruitboeren te denken, heb ik er deze keer geen laagje abrikozenconfituur onder gesmeerd, maar schijfjes peren erbovenop. Om duimen en vingers af te likken!
INGREDIËNTEN:
- Voor de bodem:
40 g suiker
Snufje zout
175 g sojaboter, gesmolten
- Voor de vulling:
100 g suiker
155 g amandelpoeder
2,5 el maizena
1/4 tl kaneelpoeder
Snufje zout
150 ml amandelmelk
2 tl vanille-extract
2 rijpe peren
Verwarm de oven voor op 175°C.
Vet een taartbodem in met wat sojaboter en zet even aan de kant.
Maak het deeg door alle ingrediënten voor de bodem te mengen en tot een deeg te kneden. Als het te smeuïg is, mag je er gerust nog wat bloem bijstrooien.
Duw dit deeg vervolgens in je ingevette taartbodem, zodat de hele vorm bedekt is en het deeg overal ongeveer even dik is.
Prik in met een vork en plaats 20 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de bodem goudbruin en krokant is.
Haal uit de oven en laat wat afkoelen.
Terwijl de bodem bakt, kan je de vulling al maken. Hiervoor meng je eerst gesmolten sojaboter, suiker, amandelpoeder, maizena, kaneelpoeder en zout in de keukenrobot. In je maatbeker meng je vervolgens amandelmelk en vanille en dit mengsel giet je rustig bij het amandelmengsel terwijl de keukenrobot blijft draaien totdat je een glad beslag bekomt.
Snij de peren in kwarten, schil ze en snij het klokhuis eruit. Snij deze kwarten vervolgens in schijfjes van ongeveer een halve centimeter dik.
Giet je amandelbeslag in de taartbodem, schik hierover de perenschijfjes en schuif de taart in de voorverwarmde oven (nog steeds op 175°C).
Bak gedurende 40 minuten, totdat de vulling wat opbolt.
Haal de taart uit de oven, laat afkoelen op een rooster alvorens hem aan te snijden en te serveren.
Lots of smikkel-love,
Geen opmerkingen:
Een reactie posten