Iedereen eet deze taart waarschijnlijk al zijn hele leven, maar zijn jullie hem al beu?
Ik in elk geval niet, lees dus verder en maak zelf deze heerlijke lichte taart voor zondag bakdag!
INGREDIËNTEN:
1 biscuit, volgens dit recept600 ml soja-melk
5 el fijne suiker
1 pakje puddingpoeder
1 x chocoladeglazuur, klik hier voor het recept
3 el bloemsuiker en wat druppels water
Bak allereerst een biscuit volgens het recept hierboven aangegeven.
Natuurlijk stop je voordat je hem versiert met rode vruchten en slagroom ;-)
Terwijl je de biscuit in de oven staat, maak je de vanille-pudding klaar volgens de instructies op het zakje met de sojamelk, fijne suiker en puddingpoeder.
Als de pudding klaar is, laat je hem 10 minuten afkoelen met een deksel op de pot zodat er geen te sterk vel op gevormd wordt.
Na deze 10 minuten, giet je de nog warme pudding over in een spuitzak.
En nu kan je hem verder laten afkoelen tot de spuitzak koud genoeg is om vast te houden.
Laat de biscuit na bakken helemaal afkoelen op een roostertje.
Pas wanneer deze helemaal is afgekoeld, ga je verder met de afwerking.
Bereid de chocoladeglazuur en zet even aan de kant, maar let op dat je het niet volledig laat opstijven.
Meng ook de bloemsuiker met enkele druppels water, tot je een stroperig papje hebt. Met een klein stukje bakpapier kan je een spuitzakje knutselen (bvb zoals men in dit filmpje voordoet). Vul met de witte glazuur en leg even aan de kant.
Nu is het tijd om je biscuit door te snijden.
Knip een puntje van je spuitzak, tot je een opening van ongeveer 1 cm hebt.
Spuit de pudding op de onderste helft van je biscuit en druk hier de bovenkant op.
Giet je chocoladeglazuur op de taart en smeer uit zodat je hele taart bedekt is.
Met het spuitzakje teken je een witte spiraal op de chocoladeglazuur.
Door met een tandenstoker enkele strepen te trekken in het glazuur vanaf het midden naar de rand, tover je de bovenkant om tot een heus spinnenweb.
Lots of smikkel-love,
Geen opmerkingen:
Een reactie posten