zaterdag 8 juli 2017

Amandeltaartje met gemarineerde aardbeien

Een simpel gebak pimpen tot een lekker dessertje?
Jawel, heerlijk en ideaal om de avond af te sluiten met een lichte gerechtje.
Tijdens een familie-etentje serveerden wij dit amandeltaartje met gemarineerde aardbeien, yummie in the tummy!
Al zeg ik het zelf :)

INGREDIËNTEN (voor 10 personen):

1 x zanddeeg (klik hier voor het recept)

125g amandelpoeder
125g fijne suiker
125g sojaboter
125g eieren
1 handvol geschaafde amandel

1 kg aardbeien
2 limoenen, bio en gewassen
Een handvol muntblaadjes
4el bloemsuiker

Het zanddeeg is het best te verwerken en het lekkerst als je het een dag op voorhand klaarmaakt en een nachtje laat rusten in de koelkast.

De aardbeien kan je op voorhand al wassen, de kroontjes verwijderen en in stukjes snijden.
In een apart kommetje maak je de marinade door de zeste van de limoenen te raspen en ze nadien uit te persen.
Meng zeste, sap, suiker en fijngesneden munt zodat de smaken al goed kunnen trekken.
Voor het gemak kan je dit in een propere confituurbokaal doen, eenvoudig om te sluiten en af en toe goed door te schudden zodat het geheel gemengd is.
Aangezien aardbeien delicate vruchten zijn, kan je de marinade best pas een kwartiertje voor het opdienen erdoor mengen. Anders bestaat de kans dat de aardbeien plat worden.

Smeer 10 tartelette-vormpjes in met wat sojaboter en bestuif ze met wat bloem.
Rol het zanddeeg uit tot 3mm dik en leg in de vormpjes, prik in met een vork en zet aan de kant tot de vulling klaar is.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Meng amandelpoeder, fijne suiker, sojaboter en eieren tot een glad mengsel.
Giet in de taartvormpjes met zanddeeg, strooi er wat amandelschilfers over en plaats ze dan in het midden van de voorverwarmde oven.
Bak ze in 30 minuten goudbruin of tot de vulling helemaal is gestold.

Laat de taartjes in hun vorm op een rooster afkoelen.
Pas dan zal de vulling stevig genoeg zijn om de tarteletjes uit hun vorm te kunnen halen zonder ze kapot te maken.

Haal de tarteletjes uit hun vorm, dresseer er wat gemarineerde aardbeien naast en serveren maar.
Tijd om jullie vingers af te likken met dit licht en fris dessertje.


Lots of smikkel-love!

Djoelie



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

>