zaterdag 1 juli 2017

Mango en sticky rice taart

Het is ondertussen al enkele jaren geleden dat ik naar Thailand op vakantie ging.
Net als vele andere Aziatische landen, dé plek voor streetfood.
Op elke hoek van de straat kon je wel lekkere pad thai of andere lokale specialiteiten krijgen, bovendien aan zeeeeer lage prijzen.
Maar voor mij was dé ontdekking toch wel het lokale dessert: 'Mango en sticky rice'.
Heerlijke zoete, sappige verse mango samen met zeer kleverige rijst, overgoten met een lekkere kokossaus.
Sindsdien loop ik al rond met het idee om eens een receptje te maken met deze smaakcombinatie.
Lees verder als ook jij verlekkerd bent op mango en kokos.


INGREDIËNTEN:

1 x zanddeeg (klik hier voor het recept)

1 ei
4 el geraspt kokospoeder
- Voor rijstpap:
500ml Alpro kokosmelk (dus niet de kokosroom om te koken uit een blik, want deze is te dik)
2 zakjes vanillesuiker
75g dessertrijst
- Voor banketbakkersroom:
500ml Alpro kokosmelk
4 eidooiers
100g suiker
50g maïzena

2 rijpe zoete mango's, geschild en in stukjes gesneden

Maak je zanddeeg en laat dit even in de koelkast afkoelen en opstijven.

Kook alle ingrediënten voor de rijstpap gedurende een half uur, totdat de rijst beetgaar is.

Rol ondertussen het zanddeeg uit en leg het in je met bakpapier beklede taartvorm.
Zelf vind ik het makkelijker om het deeg uit te rollen tussen 2 vellen bakpapier. 1 vel gooi ik weg en het deeg leg ik dan samen met het 2e vel bakpapier in de vorm. Prik je deeg in met een vork en zet de taartvorm aan de kant.

Nadien begin je aan de banketbakkersroom.
Breng hiervoor de kokosmelk aan de kook.
Klop terwijl de eidooiers en suiker licht en luchtig en meng er dan de maïzena door.
Giet de kokende kokosmelk al roerend op het ei-suiker-maïzena mengsel, roer goed door tot alles gemengd is en giet dan terug in de pot op het vuur.
Laat nog 1 minuut al roerend pruttelen.

Meng dan alle ingrediënten tesamen, dus rijstpap, banketbakkersroom, ei en kokospoeder goed doormengen.
Giet dit kokos-rijstmengsel in je taartvorm en bak 30 minuten in een oven die werd voorverwarmd op 200°C.
Je taart mag pas uit de oven als hij bruine vlekjes begint te vertonen en opgesteven is. Je taart is opgesteven als hij niet meer 'flubberig' is.

Laat de taart afkoelen op een roostertje.
Snij in punten en serveer met je verse mango.



Laat het smaken!

Lots of smikkel-love,

Djoelie



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

>