Het ideale moment voor een koffiekletske.
En dat kan natuurlijk niet zonder een smikkeltje erbij.
In de diepvries hadden we nog wat plakjes bladerdeeg, in de fruitkom nog een paar appels.
Dus de link is snel gelegd --> appelflappen! :-)
Deze keer geen stipt receptje, je doet maar op je gevoel afhankelijk van hoeveel bladerdeeg je in huis hebt of hoeveel flappen je wilt maken.
Perfect bij een tas koffie |
INGREDIËNTEN:
Appels
Kaneel naar smaak
Suiker naar smaak
Rozijnen naar smaak
Wat sojamelk voor het bestrijken van het bladerdeeg
Bloemsuiker ter decoratie
Verwarm de oven voor op 190°C.
Haal het bladerdeeg uit de diepvries, leg ze naast elkaar en laat ontdooien.
Was, schil en snij de appels in kleine blokjes.
Doe ze in een kom, voeg suiker, rozijnen en kaneel naar smaak toe en meng goed dooreen.
Maak het bladerdeeg vochtig, ik gebruikte hiervoor sojamelk.
Leg kleine hoopjes appels op het bladerdeeg.
Plooi ze toe (je kan hierbij variëren met de vormen) en plet de randjes met een vork zodat ze zeker dicht blijven.
Besmeer de flappen nog met wat melk en strooi er wat fijne suiker over.
Met een schaar maak je een kleine knipje in de bovenkant van de flappen, hierdoor kan de stoom dan naarbuiten. Zodat je flappen niet zullen ontploffen in de oven! :-)
Bak ze in 20 minuten goudbruin, laat ze afkoelen op een roostertje en bestrooi met bloemsuiker.
Lots of smikkel-love,
Geen opmerkingen:
Een reactie posten