Vroeger als mijn zus en ik op woensdagmiddag van school thuiskwamen, stonden de pannenkoeken vaak al klaar.
Nu hoeft ik zeker niet meer iedere week pannenkoeken te eten, maar als we het nog eens op tafel krijgen is het altijd weer een smikkelplezier tot en met! :-)
Dus hier het recept dat mama al jaar en dag gebruikt..
INGREDIËNTEN:
2 eieren
1 l sojamelk
Wat olie/sojaboter om de pan in te vetten
Doe de bloem in een kom en doe de eieren erbij.
Giet een beetje van de melk erbij en klop glad.
Voeg de rest van de melk toe en klop verder tot een glad en lopend beslag.
Vet een koekenpan in met wat boter, doe er een pollepel beslag in.
Draai de pan rond zodat het beslag goed verdeeld wordt.
Laat eventjes staan totdat het beslag aan de bovenkant helemaal opgedroogd is.
Met behulp van een spatel kan je de pannenkoek omdraaien, laat de andere kant bakken.
Draai nog eens om om te controleren of de pannenkoek volledig gaar is en leg op een roostertje.
Doe dit verder voor de rest van het beslag.
Beleg met verschillende suiker, siroop, confituur,... en laat het smaken.
Lots of smikkel-love,
Geen opmerkingen:
Een reactie posten