De traditie wilt dat er dan driekoningentaart gegeten wordt.
In de taart zit dan een boon/noot/beeldje verstopt en degene die dit vindt in zijn stuk taart mag zich voor 1 dag koning(in) noemen en de gouden kroon dragen.
Afhankelijk van waar je woont, kan de taart nogal eens verschillen.
Zo hebben de Spanjaarden 'de roscón de reyes', de Fransen 'la galette des rois', de Grieken 'de vassilopita',...
In Vlaanderen kan je de driekoningentaart het best vergelijken met een frangipannetaart bedekt met bladerdeeg.
Zoals steeds zijn tradities er om in ere te houden, dus bak ik zondag een driekoningentaart!
En eigenlijk ook gewoon omdat elk excuus om te bakken een geldig excuus is en bakken de ideale ontspanning is tussen al het blokken door! ;-)
Vermits ik de laatste tijd al een paar keer een frangipannetaart heb gebakken, ging ik op zoek naar iets nieuws, naar een specialere driekoningentaart.
Ik ga de Creoolse variant proberen, met banaan, peperkoek en een scheut rum.
Kan niet slecht zijn he?!? :-)
Als je geen zin hebt om veel te kokerellen, maar toch een koning(in) in huis wilt... Maak dan een lading cakedeeg, verdeel het over cupcake vormpjes en duw voor het bakken een boon/noot in 1 van de cakejes.
Nog snel een kroon knutselen en klaar-is-kees!
Makkelijk, snel en dan heb je toch een beetje van die driekoningen-traditie in huis! :)
Wat doen jullie bij driekoningen?
Gaan jullie driekoningen-zingen? Of houden jullie het bij de taart? Of doen jullie lui-lekker niets? :-P
Lots of smikkel-love,
Geen opmerkingen:
Een reactie posten