woensdag 9 januari 2013

RECEPT: Havermoutpap

Soms heb je van die dagen dat je absoluut geen inspiratie hebt en je dus niet kan beslissen wat je nu gaat eten voor ontbijt.
Boterhammen eet je al zo vaak en cornflakes geraak je ook snel beu.
Probeer dan eens havermoutpap!
Ik weet het, het is iets uit de oude tijd en niet iedereen is er even hard fan van.
Maar havermoutpap is wel aan een opmars bezig omdat het heel gezond zou zijn.
De kenners weten dan ook dat dit echt krachtvoer is, een kwestie van de dag zeker goed te beginnen! :-)


INGREDIËNTEN:


Havermoutvlokken
Sojamelk, amandelmelk of hazelnootmelk
Suiker of confituur naar smaak

In een kommetje dat in de microgolfoven mag giet je wat havermout.
Afhankelijk van hoeveel je eet, doe je er weinig of veel in. Ik neem meestal zo'n 4 à 5 el vlokken.
Hou wel in het achterhoofd dat de vlokken nog serieus gaan opzwellen!
Dus zie dat je kom zeker niet overkookt ;-)

Giet er melk bij totdat de vlokken ongeveer een centimetertje onder de melk staan en roer even door met een lepeltje, zodat de vlokken goed verdeeld zijn over de melk.
Zet in het midden van de microgolf en laat hem een 2-tal minuten op volle kracht draaien.
Hou het zeker goed in't oog als het begint te koken.
Want als het overkookt is het geen tof goedje om op te kuisen, dus beter voorkomen dan genezen ;-)

Haal je kommetje uit de microgolf en roer nog even door.
Als de vlokken de melk goed hebben opgenomen en de pap te stevig is, doe je er nog wat melk bij.
Laat even rusten en afkoelen.


Op foto ziet het er absoluut niet smakelijk uit.
Nuja, het is dan ook een papje he.
Maar het is wel lekker, beloofd! :-)






















Bestrooi met kandijsuiker en smikkelen maar! :-)



Lots of smikkel-love,

Djoelie



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

>