dinsdag 17 september 2013

RECEPT: Churros

Een receptje dat al enige tijd klaar staat, maar foto's waarvoor ik nu pas de tijd heb gevonden om ze te bewerken :-)
Heerlijk met een tas dikke chocolademelk: Churros ofte 'suikerfrieten'.

INGREDIËNTEN:


1 l water
1,5 tl zout
350 g bloem
1 zakje bakpoeder
3 eieren
5 el plantaardige olie (ik gebruikte olijfolie, omdat we geen andere in huis hadden, maar zonnebloem is beter, die heeft een neutrale smaak)
Fijne suiker, naar smaak
Eventueel kaneelpoeder


Breng het water aan de kook met het zout.
Neem de pan van het vuur en voeg in 1 keer bloem en bakpoeder toe. Roer met een houten lepel stevig door tot een deeg. Zet de pan terug op een laag vuurtje en roer erdoor tot het deeg soepel is.
Neem de pan van het vuur, voeg de olie toe en roer door.
Meng dan de eieren 1 voor 1 erbij tot het deeg ze helemaal heeft opgenomen.
Plaats het deeg nu minstens een half uur in de koelkast.

Verwarm de frietketel op 180-190°C.
Doe het deeg in een spuitzak met gekartelde spuitmond.
Druk slierten deeg in het hete frituurvet, hierbij kan je kiezen of je nu al korte slierten knipt ofwel bak je lange slierten die je nadien in stukken knipt.
Bak ze een vijftal minuten, of tot de churros goudbruin zijn en haal ze eruit met een schuimspaan.
Laat uitlekken op keukenpapier, bestrooi rijkelijk met fijne suiker en een snuifje kaneel.




Smakelijk!

Lots of smikkel-love,

Djoelie



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

>