Je kan hem eten als simpele chocoladecake, gebruiken als biscuit om hem erna te versieren met rolfondant, ganache,..., in kleine vormpjes bakken als cupcakes en aanpassen aan eigen voorkeur (met stukjes chocolade, geconfijte sinaasappel, nootjes,... eronder gemengd).
INGREDIËNTEN:
100g sojaboter
125g chocolade
4 eieren
100g zelfrijzende bloem
125g suiker
De oven voorverwarmen op 180°C.
De boter en de chocolade samen smelten au bain-marie.
Als het een beetje is afgekoeld de suiker en de eidooiers eronder mengen (anders gaan de eidooiers stollen).
De eiwitten opkloppen (kom en kloppers moeten goed ontvet zijn!) en voorzichting onder het chocolademengsel spatelen.
En als laatste de bloem zeven en beetje bij beetje onder het mengsel spatelen.
Het deeg in een bakvorm (ingevet of bekleed met bakpapier) scheppen en in 45 minuten gaar bakken.
Iedere oven is anders, dus hou het zeker goed in't oog. Als je denkt dat het gaar is, eens prikken met een breinaald, als er geen deeg meer blijft plakken is je cake klaar.
Op de foto heb ik de cake opengesneden en er laagjes frambozenconfituur tussen gesmeerd, de hele cake bedekt met crème au beurre en bedekt met lichtblauwe rolfondant. |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten