maandag 3 september 2012

RECEPT: Wellense appeltaart

INGREDIËNTEN:


1kg appels
1 vanillestokje (of 1 pakje vanillesuiker)
80g sojaboter
2 eieren
150g suiker
35g maïzena
kaneel (naar smaak)
bloemsuiker (voor decoratie)
taartbodem


Een taartvorm bekleden met taartdeeg. De appels in blokjes snijden, bestrooien met kaneel en op het deeg leggen.
De boter smelten (in de microgolf of op het vuur) en maïzena en vanille toevoegen. Een voor een de eieren eronder mengen en dit mengsel over de appels gieten.
45 minuten bakken in een oven, voorverwamd op 180°C.

Tip 1: Lekker met een bolletje vanille (soja-)ijs
Tip 2: Leg eerst een laagje speculoosjes (van het type Lotus) op de taartbodem alvorens de appels erover te strooien
Tip 3: Meng rozijntjes en amandelschilfers onder de appels.

Of combineer alles in één heerlijke taart :)






















Geen opmerkingen:

Een reactie posten

>