maandag 3 september 2012

RECEPT: Pecannotentaart

Wie heeft er nog niet van gehoord, de van Amerikaanse oorsprong 'pecan pie' of pecannotentaart.
Het proeft zoals de pecannotenkoeken van de Panos, het ziet er geweldig uit en is bovendien supersnel klaar.
Wat wil je nog meer? :-)


INGREDIËNTEN:


taartbodem
100g bruine kandijsuiker
8el stroop
6el gesmolten sojaboter
1tl vanille-essence
4 eieren, losgeklopt
180g pecannoten
1 citroen, voor de geraspte schil (is ook perfect te doen er zonder)

Verwarm de oven voor op 180°C.
Bekleed een laag, rechthoekig bakblik met de taartbodem en plaats in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
Voor de vulling meng je de suiker, stroop, boter en vanille-essence in een kom.
Roer de schil en eieren er goed door.
Hak de helft van de pecannoten en doe die bij de vulling.
Schep de vulling in de deegbodem en verdeel de resterende pecannoten over de bovenkant.
Bak de taart 45-50 minuten tot de vulling stevig is.
Laat afkoelen, snijd in vierkanten en serveer!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

>