maandag 3 december 2012

RECEPT: Appelcrumble


INGREDIËNTEN:



4 grote appels (of meer of minder, afhankelijk van de ovenschotel die je hebt of de appels die op moeten)
Kaneelpoeder, naar smaak
Eventueel wat suiker, als je appeltjes te zuur zijn

Voor de knubbelkes:
1 deel sojaboter
2 delen bloem
2 delen potsuiker (= kinnekessuiker)




Kneed bloem, potsuiker en boter tot een kruimelig mengsel en zet even aan de kant.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Was, schil en snijd de appels in blokjes.
Meng er wat kaneelpoeder onder en strooi in een ovenschotel.
Bedek met een laag(je) knubbelkes en plaats in de oven.
Bak goudbruin in 25 minuten.
Laat het eventjes afkoelen en serveer (nog een beetje warm) met een bolletje vanille-ijs.



Tip 1: je kan het ook met ander fruit maken, bvb rode vruchten, of doe er wat rozijnen, cranberries,... bij
Tip 2: om je knubbelkes een extra touch te geven kan je er wat geraspte kokos onder mengen
Tip 3: voor extra krokante knubbelkes draai je er wat havervlokken door


Laat het smaken! :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

>