zondag 23 december 2012

RECEPT: Vanillecake

INGREDIËNTEN:


200g zelfrijzende bloem
200g fijne suiker
140g sojaboter
4 eieren
1 pakje vanillesuiker


Verwarm de oven voor op 175°C.
Klop de boter mals en luchtig samen met de fijne en de vanillesuiker.
Voeg daarna 1 voor 1 de eieren toe en meng tussenin goed door.
Tenslotte de bloem goed doormengen tot een glad beslag.
Vet een bakvorm in, bestrooi met boter en doe het beslag erin.
Bak de cake gaar in 45 minuten of totdat er geen beslag meer kleeft aan een breinaald die je erin prikt.

Tip: Voor een echt luchtige cake is het belangrijk dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Haal de boter en de eieren dus tijdig uit de frigo.
Tip 2: Je kan natuurlijk ook altijd variëren met het recept. Doe bvb eens schijfjes appels en een snuifje kaneel, krieken, stukjes chocolade,.. bij het beslag.
Tip 3: Als je cake wat te lang gebakken is, snij dan de zwarte delen weg en bedek de cake met een laagje chocolade. Niemand die merkt dat hij verbrand was!
Tip 4: Je moet je cake natuurlijk niet voor express laten aanbranden. Een goede cake kan je ook steeds decoreren met een laagje chocolade. Gewoon, omdat het lekker is! ;-)
Tip 5: Je kan het deeg ook kleuren met wat voedingskleurstof en verdelen over cupcake-vormpjes om toffe gekleurde cakejes te bakken.

Lots of smikkel-love,

Djoelie



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

>