Maar voor een melk-vrije variant heb ik ook al een receptje uitgevonden :-)
Dat vind je hier!
INGREDIËNTEN:
500g mascarpone
3 eieren
100g suiker
2 pakjes
vanillesuiker
200g kokospoeder
1 à 2 blikken ananas
Speculaasjes
Eieren scheiden.
Sap uit het blik
afgieten in een diep bord en een scheut malibu erbij mengen.
De
ananasschijven in blokjes snijden.
De mascarpone eerst loskloppen en de kokospoeder, suiker en eierdooiers erdoor mengen.
Eiwitten
opkloppen met de vanillesuiker en voorzichtig door het mascarpone-mengsel
spatelen.
Speculaasjes
weken in het ananassap en in de schotel leggen, een derde van de ananasblokjes
erover verdelen.
Een derde van
het mascarpone-mengsel erover spreiden.
Dit nog 2 keer
herhalen tot het mascarpone-mengsel op is.
De schotel in de
koelkast plaatsen om op te stijven.
Lots of smikkel-love,
Voor een andere melkvrije variant kan je in de biowinkel(bv die op de Vismarkt in Leuven) verse kaas gemaakt van soja kopen. Als je dat half om half opklopt met sojaroom, kan je er perfect tiramisu mee maken.
BeantwoordenVerwijderenBedoel je dan Tofutti (soja-alternatief voor Philadelphia)?
VerwijderenWant dat ken ik, is lekker en dus wel een goede tip moest dat daarmee gaan! :)