woensdag 9 januari 2013

RECEPT: Creoolse driekoningentaart


Driekoningen, driekoningen
Geef mij een nieuwe hoed
Mijn ouwe is versleten
Mijn moeder mag 't niet weten
Mijn vader heeft het geld
op de rooster geteld!



INGREDIËNTEN:


2 rollen bladerdeeg, waar je 2 cirkels met een diameter van 30cm uit snijdt (ofwel neem je 2 ronde bladerdegen uit de diepvries bij Aveve, want die bevatten geen citroensap)
45g peperkoek (ongeveer 2 schijfjes), in blokjes gesneden
1 banaan, in schijfjes gesneden
66g geraspte kokos
54g amandelpoeder
100g suiker
100g sojaboter
3 eieren
3el witte rum
1 boon/noot (bvb een ongepelde amandelnoot)

Klop suiker en boter samen los.
Voeg 2 van de 3 eieren, amandelpoeder, geraspte kokos en rum toe en klop alles goed onder elkaar.
Bekleed een taartvorm met bakpapier en leg er 1 vel bladerdeeg in.
Maak de rand van het deeg nat met een penseel en wat water.
Giet de vulling in de vorm en steek er de noot in.
Verdeel banaan en peperkoek over de vulling.
Leg het tweede vel bladerdeeg op de taart, verwijder overtollig deeg en duw de randen goed aan.
Klop het resterende ei los en besmeer het oppervlak van de taart ermee.
Laat de taart nu een uur rusten op een koele plaats.
Verwarm de oven op 200°C.
Smeer nog een laagje ei op het deeg.
Als je wilt kan je nu ook wat inkepingen in het deeg snijden, dan krijg je er een tekening in na het bakken :)
Nog juist een 5-tal gaatjes in het deeg maken, zodat de stoom kan ontsnappen en hij kan in de oven.
Bak de taart af, eerst 10 minuten op 200°C, daarna nog 30 minuten op 180°C.
Prik nog even met een breinaald om te testen of hij wel gaar is.
Laat in de taartvorm afkoelen op een roostertje.
Plaats de afgekoelde taart op een taartschotel.
En zet er een gouden kroon op/rond.

Begin dan maar te zoeken naar de noot! :-)


Lots of smikkel-love,

Djoelie





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

>