Wie ben ik?

Hallo,

Ik ben Julie, een 26-jarige Bio-Ingenieur aan het werk als kwaliteitsverantwoordelijke bij een koekjesfabriek, met een passie voor bakken en koken en alles wat daarbij komt kijken.
Ik hou ervan om nieuwe dingen te proberen en mijn eigen twist aan receptjes te geven, meestal maak ik een bepaald recept dan ook maar 1 keer (tenzij het echt heeel lekker was :-P).
Al enkele jaren ben ik geïnteresseerd in bakken en patisserie, maar in 2010 werd lactose-intolerantie vastgesteld bij mij en nadien kreeg ik met nog een paar extra voedselallergieën (namelijk alle dierlijke melk, citrusvruchten, tomaten en vlees) te kampen. Hierdoor zijn koekjes en gebak uit de winkel of van bij de bakker een absolute 'no go' voor mij.
Dat is dan ook een extra motivatie om nog meer te bakken en op zoek te gaan naar alternatieven voor de 'standaard'-recepten. Een paar simpele aanpassingen zijn soja-bakboter en soja-/amandel-/...melk.
Op deze blog plaats ik recepten en foto's van mijn experimentjes.
Hopelijk kan ik mijn bak-microbe doorgeven aan jullie!

Alvast bedankt voor je bezoekje en laat het smaken!

Djoelie



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

>