maandag 3 september 2012

RECEPT: Whoopie pies

De hype van tegenwoordig: de whoopie pies.
De combinaties zijn eindeloos, dus je raakt ze vast nooit beu!
Hieronder geef ik 2 recepten zowel voor de koekjes als voor de vulling.


Koekjes

Basis-recept voor de chocolade whoopies

INGREDIËNTEN:


125g sojaboter
150g chocolade
225g suiker
3 eieren
1tl vanille essence
250g gewone bloem
30g cacao-poeder
1/2tl bakpoeder

Verwarm de over voor op 180°C.
Smelt boter en chocolade au bain-marie.
Klop suiker, eieren en vanille en spatel het chocolademengsel erdoor.
Zeef bloem, cacaopoeder en bakpoeder en spatel ze in het chocolademengsel.
Doe het deeg in een spuitzak met ronde mond en spuit het deeg in kleine bolletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Bak ze in 6 à 8 minuten gaar.

Red velvet whoopies

INGREDIËNTEN:


114g sojaboter
130ml sojamelk
215g potsuiker (ook bekend als kinnekessuiker of cassonade)
1tl bakpoeder
1/4tl zout
1tl vanille-essence (of 1 pakje vanillesuiker)
2el cacaopoeder
330g bloem
1 ei
rode kleurstof

Verwarm de over voor op 180°C.
Bloem, bakpoeder, cacao en zout mengen in een kom.
In een aparte kom de boter en suiker kloppen tot een luchtige massa, ei en vanille er onder mengen.
Vervolgens 1/3 van het bloemmengsel eronder mengen, de helft van de melk erbij mengen.
Doe hetzelfde met de rest van het bloemmengsel en de melk.
Tot slot de kleurstof eronder spatelen (als je het klopt, loop je het risico om je hele keuken een nieuw kleurtje te geven ;-) )
Doe het deeg in een spuitzak met ronde mond en spuit het in bolletjes op een bakplaat bedekt met bakpapier.
Bak ze in 7 à 8 minuten gaar.

Vulling

Marshmallows

INGREDIËNTEN:


250g marshmallow
1,5el heet water

Smelt de marshmallows in de microgolf.
Meng er heet water bij tot je de gewenste stevigheid hebt.
Met een lepeltje kan je de vulling dan op de koekjes leggen (als je een tweede lepeltje gebruikt om de vulling af te schrapen gaat het gemakkelijker).

LET OP! Het plakt ontzettend hard als het wat opdroogt. Dus snel werken en niet té veel water toevoegen.

Vegan vulling

INGREDIËNTEN:


1 pakje silken tofu
1 pakje vanillesuiker
poedersuiker naar smaak

Doe alles in een kom en klop ze los en luchtig.
Doe de vulling in een spuitzak en spuit ze op een koekje, plek er een ander koekje tegen.







Bij het tweede recept van de koekjes kan je natuurlijk ook andere kleurstoffen toevoegen. Zo krijg je dan purple, yellow en red velvet whoopie pies :-)



Whoopie!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

>