zondag 2 juli 2017

Zanddeeg

INGREDIËNTEN:

500g bloem
300g sojaboter
300g fijne suiker
1 ei
1 eidooier

Meng alle ingrediënten tot een homogeen deeg.
Ik gebruik er mijn Kenwood met het K-hulpstuk voor.
Maak een bol van het deeg, pak in met vershoudfolie en laat een nachtje rusten in de koelkast.

1 recept zorgt voor een hele hoop deeg, eigenlijk veel te veel voor 1 taart of enkele tarteletjes.
Maar gelukkig hoef je het deeg niet om te toveren tot een taart om iets lekkers te kunnen smikkelen.
Rol een worst van het deeg, snij er schijfjes van 1-2cm dik af en leg deze plat op een bakplaat.
Bak 15-20 minuten in een oven die werd voorverwarmd op 180°C.
En tadaaah, je hebt je eigen simpele zandkoekjes.

Lots of smikkel-love,

Djoelie



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

>