woensdag 5 november 2014

RECEPT: Pompoenpuree

Pompoenpuree is echt iets typisch Amerikaans!
Op foodblogs gebruiken ze het in taarten, koekjes, brood,... en meestal gebruiken ze er ingeblikte pompoenpuree.
Zelf ben ik helemaal geen fan van blikvoeding en hier heb ik überhaupt nog geen pompoenpuree gevonden, dus dan doe ik maar wat ik zo graag doe: het zelf maken!
Met Halloween net achter de rug, zullen de pompoen ons nog enige tijd rond de oren vliegen. Dus probeer dit receptje zeker eens uit. Helemaal niet moeilijk, gemakkelijk om pompoen in te vriezen om er later soep van te maken en gezonder want maar 1 ingrediënt en dus geen conserveermiddelen. Je hebt er alleen een beetje tijd voor nodig, want de pompoen vliegt voor redelijk lange tijd de oven in.

INGREDIËNTEN:

1 pompoen

Verwarm de oven voor op 190°C.
Was de pompoen.
Snij de steel ervan af en halveer de pompoen.
Met een lepel schraap je er de pitten en draden uit.
Plaats de 2 helften met de holte naar beneden op een bakplaat bedekt met bakpapier.
Plaats in de oven gedurende 50-60 minuten, totdat je er gemakkelijk met een vork in kan prikken.
Haal de pompoen uit de oven en laat afkoelen.
Met een lepel kan je nu het pompoenvlees van de schil schrapen.
Pureer dit vruchtvlees in een blender tot een fijne puree.
Verdeel in diepvriespotjes en vries in.
Of je kan de puree ook meteen verwerken tot pompoenpasta. Dat receptje volgt later deze week!

Lots of smikkel-love,

Djoelie



2 opmerkingen:

  1. Beter zo dan wanneer je de pompoen schilt en de stukjes in een laagje water zacht kookt? (zo doe ik het al altijd)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dag Sofie,
      Als je de pompoen in water zacht kookt, zal er meer vocht in je puree zitten.
      Om soep te maken is dat zeker geen probleem!
      Maar wanneer je pompoentaart of pompoenpasta voor op de boterham wilt maken, wil je er net zo min mogelijk water in hebben om een zo geconcentreerd mogelijk smaak te krijgen :-)
      Groetjes,
      Djoelie

      Verwijderen

>