zondag 7 februari 2016

RECEPT: Pavlova

© Magali Merzougui 
Vanaf het moment dat ik het tegenkwam op Pinterest, was ik verkocht: een magnifieke taart genaamd 'Pavlova'. Ze zou uitgevonden zijn ter ere van een Russische balletdanseres. Maar ik vind het gewoon een supermooie en feestelijke taart, die niet eens zo moeilijk is om te maken, maar gegarandeerd indruk maakt op je gasten.
Na enkele jaren op mijn 'To do'-lijstje te hebben gestaan, mocht ik hem als dessert maken bij ons laatste kerstfeest/mijn verjaardag. En het was een succes!

Dus, stroop je mouwen op, maak je keuken klaar en vlieg erin, want het duurt wel eventjes om hem van 0 op te bouwen aangezien de meringue een tijdje de oven in moet.

INGREDIËNTEN:

6 eiwitten
340 g fijne kristalsuiker
2 tl maïszetmeel (Maizena)
1/2 el citroensap
1 zakje vanillesuiker

1 brikje Alpro sojaroom om op te kloppen
Rode vruchten (aardbeien, blauwbessen, frambozen,...)
Een paar blaadjes verse munt

Zet een bakplaat met bakpapier even aan de kant. Verwarm de oven voor op 120°C.

Klop de eiwitten samen met de suikers op tot je zeer stevige, glanzende pieken kan vormen.
Voeg maïszetmeel en citroen toe en klop nog eventjes door tot ze goed zijn gemengd.
Maak een mooie ronde hoop van het opgeklopte eiwit op de bakplaat. Strijk deze overal ongeveer even hoog is. Aan de rand mag het hoger opgestapeld liggen. Het centrum gaat tijdens het bakken toch nog serieus rijzen. En aan het einde is het gemakkelijk is je een "kom" hebt waarin je de vulling kan leggen.
Bak 1,5 uur in de voorverwarmde oven en laat nadien nog zeker 1 uur in de gesloten oven afkoelen. Langer mag, maar als je je oven voor je andere gerechten nodig hebt, is 1u ruim voldoende.

Nadien kan je deze meringue nog tot 2 dagen op kamertemperatuur bewaren voordat je ze versiert. Waardoor dit een handig dessert is voor wanneer je gasten verwacht. Je kan namelijk al veel voorbereiden.

Wanneer je klaar bent om de taart te versieren, klop je de sojaroom stijf. Ik koos ervoor om hier geen suiker meer toe te voegen, aangezien de opklopbare sojaroom al gezoet is en de meringue ook al je verlangen naar zoetigheid voldoet.

Als je dat wilt, kan je een beetje van de krokante rand van de meringue aan de kant houden om nadien over het fruit te strooien. Stort de slagroom nu in de meringue, strooi er de rode bessen en wat blaadjes verse munt over. Als je eerder wat meringue aan de kant hebt gezet, verkruimel je dit nu en strooi je dit als laatste over de rode bessen. 

© Magali Merzougui 

En klaar is kees! Laat je gasten in zwijm vallen voor je prachtige dessert :)

© Magali Merzougui 

Lots of smikkel-love,

Djoelie




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

>