zondag 14 februari 2016

RECEPT: Marsepeinscones

Scones, een typisch Engels ontbijt dat je kan klaarmaken op een oneindig aantal verschillende manieren. En oke, ik moet toegeven dat mijn receptje waarschijnlijk niet zou goedgekeurd worden door een Engelse jury, maar hé, het ding moet een naam hebben!


INGREDIËNTEN:

200 g marsepein, in stukjes gesneden
300 g bloem
2 1/4 tl bakpoeder
1/4 tl zout
85 g sojaboter
65 g suiker
2 eieren
110 ml sojamelk
1 el vanille-extract

Verwarm de oven voor op 200°C en bedek 2 bakplaten met bakpapier.

Meng de droge ingrediënten en haal ze door een zeef.
In een aparte kom meng je de eieren, sojamelk en vanille.
Klop de boter een minuutje goed door tot hij romig is, voeg suiker toe en klop nog een minuutje door.
Meng de helft van het gezeefde mengsel door de boter.
Klop er vervolgens het eiermengsel door en tot slot voeg je de rest van de droge ingrediënten toe.
Spatel de marsepeinenblokjes er met de hand door.
Schep zo'n 12 bolletjes deeg op de bakplaten. Een ijsschep kan hierbij helpen om even grote bolletjes te vormen.
Bak de scones 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Laat even afkoelen, bestuif met wat bloemsuiker en dien op.
Lekker als ontbijt, besmeerd met wat homemade confituur.




Lots of smikkel-love,

Djoelie



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

>