maandag 28 maart 2016

RECEPT: Suikervrije "pudding"taart met blauwbessen

Het voorbije jaar deed ik 2 keer een suikerdetox. In grote lijnen betekent dat: geen toegevoegde suikers, geen snelle suikers (dus brood, aardappelen, rijst, pasta,...), wel fruit (in beperkte mate en geen rijp fruit,
want daar zitten natuurlijk ook veel suikers in).
Mensen uit mijn omgeving verklaarden me telkens voor zot, maar mijn lichaam kalmeert er enorm van. Ik slaap beter, mijn buik is blij (dat is hij anders eigenlijk nooit, zelfs zonder melk), geen energiedipjes,... Ook van de zogenaamde 'afkickverschijnselen' bleef ik gepaard, dus al bij al zeker een aanrader voor wie eens een uitdaging wilt aangaan!
© Magali Merzougui
Je leert een hoop nieuwe ingrediƫnten en smaken kennen en gaat gewoon anders nadenken over eten :)
Om jullie bovendien aan te tonen dat een suikerdetox niet gelijk staat aan 'leven zonder desserts', deel ik volgend receptje graag met jullie!
Het doet denken aan een puddingtaart met fruit, maar is suikervrij, dus lekker gezond!! En na de overdosis aan chocolade paaseieren en andere zoetigheid van de afgelopen dagen, kan het een welkome afwisseling zijn ;-)
Benieuwd? Lees dan zeker verder en kruip de keuken in, want deze lekkere taart is niet eens zo moeilijk....

INGREDIENTEN:

Korst:
200g amandelpoeder
1tl kaneelpoeder
Een snufje zout
60g kokosolie, gesmolten

Vulling:
3 onrijpe bananen, geplet
1el citroensap
1tl vanille-extract
4 eieren, losgeklopt
230g kokosmelk
Blauwbessen, of ander vers fruit naar keuze.

Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een taartvorm met bakpapier.

Meng amandel, kaneel en zout. Voeg olie toe en meng goed door. Druk dit deeg gelijkmatig in de taartvorm en bak 10 minuten in de voorverwarmde oven. Laat hem nadien afkoelen terwijl je de vulling klaarmaakt.
Alle ingrediƫnten voor de vulling (uitgezonderd de blauwbessen) meng je in de food processor tot een glad beslag.
Giet de vulling in de taartvorm en bak 35 minuten in de voorverwarmde oven. Test snel met een breinaald of de vulling doorbakken is en haal uit de oven.
Laat volledig afkoelen op een taartrooster, bedek met de blauwbessen en geniet van deze not-so-guilty pleasure!

© Magali Merzougui



Lots of smikkel-love,

Djoelie



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

>