zondag 8 januari 2017

RECEPT: Chocoladetruffels

Een zalige zoete zonde: Truffels!
Gesofisticeerde, heerlijke chocolade-bommetjes, die je kan aanpassen naar je eigen smaak en goesting.
Kortweg, geen enkel excuus om ze niet een keer zelf te proberen maken.
Dus verras je gasten de volgende keer met een lekker huisgemaakt truffeltje bij de koffie.
Dat is gegarandeerd punten scoren! ;-)


INGREDIËNTEN:

1 brikje Alpro opkloproom
100 g sojaboter
500 g zwarte chocolade
Likeur (amaretto, malibu, ...)
Decoratie (cacao, kokospoeder, geschaafde amandel, ...)

Verwarm de room en boter in een pannetje, totdat het net niet kookt.
Giet dit warme mengsel over de chocolade, die je eerst al in stukjes hebt gebroken.
Roer het geheel tot een glad mengsel.
Op dit punt kan je ervoor kiezen om smaakmakers toe te voegen.
Ik verdeelde mijn mengsel in 3 delen en bracht ze als volgt op smaak:
- Natuur
- Een scheutje Malibu
- Een scheutje Amaretto

Laat de mengsels afkoelen in de frigo, ongeveer 3 uurtjes.
Dan kan je met twee lepeltjes 'quenellekes' maken, zoals dat zo mooi heet.
Deze rol je door decoratie naar keuze en dan laat je de truffels terug opstijven in de koelkast tot vlak voor je ze opdient.
Je kan ze een 3-tal dagen bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast. Als je er zo lang af kan blijven!

Bereid je al maar voor op het aflikken van je duimen en vingers.



Lots of smikkel-love,

Djoelie



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

>