vrijdag 22 juli 2016

RECEPT: Lavendelijs

Zoals beloofd: het eerste van verschillende recepten, gebaseerd op ideetjes tijdens onze rondreis door Vietnam.
Op een avond gingen we namelijk bij een heerlijk vegan restaurantje eten in Hanoi en daar kregen we vegan lavendelijs voorgeschoteld. In eerste instantie was ik zeer argwanend, maar na 1 hapje al snel overtuigd: dit is lekker!
Zij maakten hun ijs op basis van tofu en gebruikten geen ijsmachine, maar dat betekende voor mij alleen dat er nog ruimte voor verbetering was :)
Test mijn recept zeker eens uit en verbaas je gezelschap!

INGREDIËNTEN:

2 brikjes Alpro soja opkloproom
250 ml Alpro kokos-amandelmelk
2el lavendelbloemetjes
4 eidooiers
120g fijne suiker
Eventueel paarse voedingskleurstof

Kook de room, melk en lavendel tesamen.
Laat afkoelen en zeef de bloemetjes eruit. Nu kan je er eventueel wat paarse kleurstof door mengen, om het geheel een lavendelkleurtje te geven. Anders ziet het er maar grauw uit, al is het natuurlijk wel even lekker!
Klop de eidooiers los met de suiker.
Breng het lavendelmengsel opnieuw aan de kook en giet dit (al kloppend) bij de eidooiers.
Op een laag vuurtje terug verwarmen, steeds blijven roeren, tot het wat ingebonden is, maar let op dat het niet terug begint te koken.
Koel dit mengsel terug af (anders gaat het moeilijker in je ijsmachine).

Draai je ijs volgens de voorschriften van je ijsmachine.
Als je geen ijsmachine hebt, kan je het mengsel ook in de vriezer plaatsen en om het kwartier eens omroeren, totdat je ijs mooi is opgesteven.




















Serveer puur, met een schepje chocomousse of met deze heerlijke bonenbrownies.
En laat me vooral weten wat je ervan vindt!

Lots of smikkel-love,

Djoelie



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

>