maandag 31 oktober 2016

RECEPT: Amaretto-sabayon

Sabayon is zo'n klassieker waaraan ik me nog nooit had gewaagd.
In mijn hoofd leek dat eerder iets voor de 'echte koks' onder ons.
Een paar weken geleden kregen we volk over de vloer en dacht ik me er dan toch eens aan te wagen.
En wat bleek? Eigenlijk is dit helemaal niet moeilijk!
Maar zeker wel lekker!
Benieuwd om zelf een keertje sabayon te maken? Lees dan snel verder.

INGREDIËNTEN:

1 eidooier per persoon
1 eierdopje suiker per persoon
1 eierdopje amaretto per persoon
1 eierdopje witte wijn/schuimwijn per persoon
Een handvol verse frambozen of andere fris fruit
Enkele blaadjes verse munt

Bij het scheiden van de eieren, hou je 1 mooi eierdopje aan de kant. Dit wordt nu je maatje voor het afmeten van de andere ingrediënten. De eiwitten kan je bijhouden voor chocomousse (klik hier voor het recept). Als je de chocomousse serveert bij de sabayon, zoals ik deed, laat dan de suiker weg en voeg enkel 1 zakje vanille suiker toe. De sabayon zal zelf al zoet genoeg zijn, dus een lichte, niet te zoete chocomousse past er dan perfect bij.

In een stevige pan leg je de eidooiers. Voeg de suiker toe en let op dat deze de eidooiers niet raken, want dan zal je de dooiers gaan "verbranden". Voeg amaretto en wijn toe en klop het geheel al snel los met een klopper.
Zet de pan dan op een laag vuurtje, terwijl je steeds blijft kloppen. Best klop je in 8-vorm, ofwel kan je met de klopper simpelweg links-rechts-links kloppen terwijl je je pan met je andere hand ronddraait.
Wanneer het mengsel schuimig is, haal je de pan van het vuur en zet hem meteen in koud water. Anders gaan de eidooiers blijven stollen.
Schep in diepe borden, leg er enkele frambozen en blaadjes munt op en serveer aan je gasten.

Laat het smaken!

Lots of smikkel-love,

Djoelie


PS: Ben je niet zo'n amaretto-fan? Sabayon kan je in heel veel smaken klaarmaken! Wat denk je van een natuur, met enkel witte wijn of schuimwijn. Of met appelsienenlikeur. Of met malibu, voor een kokosvariant. Of... Kortom, je kan eindeloos variëren ;-)


1 opmerking:

  1. Thinkpad x1 Titanium - a small version of the ConceptPad, portable
    If ford escape titanium you'd like to see mens titanium earrings the ConceptPad titanium hair clipper x1 and a portable portable model, ThinkPad surgical steel vs titanium 3GS - Handheld Gaming ceramic vs titanium curling iron Mouse, Portable.

    BeantwoordenVerwijderen

>